חלב אם ניתן לאחסון הרבה זמן – יותר ממה שחושבים.
בזכות הרכב החלב ניתן לשמור אותו בטמפ' החדר עד 10 שעות. (טמפ' 19C-22C).
חלב אם ניתן לאחסון גם במקפיא , במקפיא שהוא חלק מהמקרר אפשר לשמור 6 חודשים. במקפיא שהוא יחידה נפרדת ניתן לאחסן חלב אם עד שנה.
כשמכניסים למקרר חלב אם לאחסון הוא נפרד לשכבת שומן ושכבת מים. כשמוציאים מהמקרר ומחממים קלות ניתן לטלטל בעדינות את הכלי וכך לערבב הכל יחד שוב.

איך מפשירים חלב אם – אפשר להניח לכמה דקות את השקית או המיכל של החלב בתוך קערית עם מים חמימים (לא רותחים). מיקרוגל לא מומלץ לחימום או הפשרה של חלב אם , הוא הורס את מרכיביו.

יש תינוקות שלא מפריע להם לשתות חלב אם בטמפ' החדר. אחרים יעדיפו יותר חם.
ריח וטעם של חלב אם שונה מריח של חלב פרה.
מומץ לאחסן חלב אם במנות קטנות של 50ML וכך למנוע בזבוז.
אין להקפיא בשנית חלב שהופשר.
הנחיות אלו תקפות לתינוקות שנולדו במועד.

תפריט